tirsdag den 20. november 2007
Brød med krydderurter

Type: Bagværk
Personer: 6
Ingredienser:
2 1/2 dl vand
1 dl a38
25 g gær
1 tsk havsalt
2 spsk olie
1 pose frisk Legro oregano
1 pose frisk Legro basilikum
1 pose frisk Legro mynte
200 g grahamsmel
350 g hvedemel
Pensling:
1 stk æg
25 g solsikkekerner
Fremgangsmåde:
Vandet lunes så det er håndvarmt og blandes med A-38, gær og salt. Olie,salt,friskhakket krydderurter (kun bladene), grahamsmel og det meste af hvedemelet tilsættes. Resten af melet æltes i dejen lidt af gangen indtil dejen er blank og smidig. -Dejen tildækkes og stilles til hævning på et lunt sted i ca.1 time. -Ælt dejen let igennem og form den til en stor flad bolle. Brødet efterhæves på pladen i ca.20 min. -Pensl med sammenpisket æg og drys solsikkekerner på brødet. -Bag brødet 25-30 min.ved 200°C midt i ovnen (180°C grader i varmluftsovn)
TIP: Der kan anvendes andre krydderurter, alt efter hvad brødet skal serveres til.
Energi indhold pr. person: 1888 kJ
Energifordeling pr. person:
Protein:
12%
Kulhydrat:
68%
Fedt:
20%
Personer: 6
Ingredienser:
2 1/2 dl vand
1 dl a38
25 g gær
1 tsk havsalt
2 spsk olie
1 pose frisk Legro oregano
1 pose frisk Legro basilikum
1 pose frisk Legro mynte
200 g grahamsmel
350 g hvedemel
Pensling:
1 stk æg
25 g solsikkekerner
Fremgangsmåde:
Vandet lunes så det er håndvarmt og blandes med A-38, gær og salt. Olie,salt,friskhakket krydderurter (kun bladene), grahamsmel og det meste af hvedemelet tilsættes. Resten af melet æltes i dejen lidt af gangen indtil dejen er blank og smidig. -Dejen tildækkes og stilles til hævning på et lunt sted i ca.1 time. -Ælt dejen let igennem og form den til en stor flad bolle. Brødet efterhæves på pladen i ca.20 min. -Pensl med sammenpisket æg og drys solsikkekerner på brødet. -Bag brødet 25-30 min.ved 200°C midt i ovnen (180°C grader i varmluftsovn)
TIP: Der kan anvendes andre krydderurter, alt efter hvad brødet skal serveres til.
Energi indhold pr. person: 1888 kJ
Energifordeling pr. person:
Protein:
12%
Kulhydrat:
68%
Fedt:
20%
Etiketter: Mad
